Energia Regenerabila

II.2.Energia Regenerabila

Unul dintre cele mai active domenii de activitate din ultimii ani, care ne-a oferit ocazia de a proiecta, asigura consultanta pentru alegerea echipamentelor si a executantului si apoi de a superviza implementarea proiectelor, in special in domeniile solar si eolian.

Pentru lucrari pe teritoriul Romaniei, in afara de de proiectare si inginerie, Energy Design & Consulting ofera consultanta atat pentru realizarea proiectului cat si consultanta institutionala pentru relatia cu autoritatile direct implicate (ANRE, Transelectrica, Operatorii de Distributie, etc). Astfel, in afara obtinerii certificatelor de conformitate tehnica am reusit sa ne spijinim beneficiarii pentru reducerea sau anularea completa a costurilor de intarire retea care au fost necesare la momentul obtinerii ATR.


Lucrari de referinta centrale fotoelectrice:

Owner’s Engineer pentru Centrala Fotoelectrica Onesti 18MW
Beneficiar: SKYBASE ENERGY

In calitatea de Owner’s Engineer, EDC a asigurat adaptarea proiectului la legislatia romana, a pregatit detaliile de executie, a verificat executia centralei, a asigurat consultanta institutionala pentru punerea sub tensiune si a reusit eliminarea tarifului de intarire retea din ATR in valoare de aproximativ 3.300.000 euro. Am asigurat deasemenea consultanta institutionala in relatiile cu Transelectrica, Enel si ANRE.

Proiectare pentru Centrala Fotoelectrica Calugareni 5,5MW
Beneficiar: INTO

EDC a elaborat proiectul tehnic al Centralei Electrice Calugareni 5,5MW.

Proiectare pentru Centrala Fotoelectrica Mischii 0,5MW
Beneficiar: Electrogrup

EDC a asigurat detaliile de executie si documentatia as-built pentru Centrala Fotoelectrica Mischii 0,5MW.

Proiectare pentru Centrala Fotoelectrica Corvin 6,4MW
Beneficiar: Corvin Fotovoltaic

EDC a elaborat schimbarea solutiei tehnice a Centralei Electrice Corvin 6,4MW (proiect tehnic), avand ca obiectiv atingerea unei productii specifice de peste 1800MWh anual / MW fotovoltaic instalat. Am asigurat deasemenea consultanta institutionala in relatiile cu Transelectrica, Enel si ANRE.

Consultanta institutionala pentru Centrala Fotoelectrica Feldioara 4MW
Beneficiar: Dinoram

Am asigurat consultanta institutionala pentru obtinerea certificatului de conformitate si a licentei de producator, avand in sarcina pregatirea documentatiei de punere sub tensiune. Am reusit ca in termen de 30 de zile de la semnarea contractului sa punem centrala sub tensiune, sa efectuam testele de conformitate, sa obtinem certificatul de conformitate si licenta de producator.

Proiectare pentru Centrala Fotoelectrica Baile Herculane 1,2MW
Beneficiar: Electrogrup

EDC a asigurat detaliile de executie si documentatia as-built pentru Centrala Fotoelectrica Baile Herculane 1,2MW

Parcuri eoliene

Lucrari de referinta:

Compensarea puterii reactive a Centralei Eoliene Topliceni 10MW
Beneficiar: M & M 2008

EDC a asigurat, printr-un proiect la cheie, compensarea dinamica a energiei reactive folosind un sistem de bobine reglabil in trepte prin care s-a reusit atat reducerea facturii de energie reactiva cu o valoare de peste 95% cat si cresterea productiei de energie activa.

Compensarea puterii reactive a Centralei Eoliene Grebanu 10MW
Beneficiar: Eolian Center

EDC a asigurat, printr-un proiect la cheie, compensarea dinamica a energiei reactive folosind un sistem de bobine reglabil in trepte prin care s-a reusit atat reducerea facturii de energie reactiva cu o valoare de peste 95% cat si cresterea productiei de energie activa.

Obtinere conformitate tehnica Centrala Eoliana Horia 7,5MW
Beneficiar: Horia Green

EDC a pregatit documentatia de pentru obtinerea conformitatii tehnice a Centralei Eoliane Horia 7,5MW.